Ο παππούς Ερρίκος, ο Εξερευνητής: Το Μυστικό της Γαλάζιας Σπηλιάς

Available at Select Retailers

About the author

ΧΑΡΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

Ο Χάρης Λιανός γράφει παιδική και εφηβική λογοτεχνία για πάνω από επτά χρόνια. Από μικρή ηλικία είχε πάντα πολύ έντονα αισθήματα για τη δημιουργική γραφή και μέχρι στιγμής έχει εκδώσει τρία βιβλία στα Ελληνικά. Το μυθιστόρημα, τα παραμύθια, οι στίχοι και τα ποιήματα είναι το πάθος του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, στο νομό Μεσσηνίας όπου ζει μόνιμα.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Δικτύων Υπολογιστών του Τεχνικού Λυκείου Καλαμάτας με εξειδίκευση στην Υποστήριξη Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών και από το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Καλαμάτας ως Ειδικός στην Τεχνολογία Πληροφορικής Πολυμέσων. Του αρέσει να μαθαίνει νέα πράγματα και να επικοινωνεί με διαφορετικούς τρόπους.

Τον Μάιο του 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά». Αυτή είναι μια ιστορία που αναφέρει πραγματικά γεγονότα. Γεγονότα που με την βοήθεια των τετράποδων φίλων μας, με την τόση ανιδιοτελή αγάπη που μας προσφέρουν, ξετύλιξαν αυτή την όμορφη ιστορία. Το βιβλίο μιλά για την αγάπη και πιο συγκεκριμένα για την αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Δεκέμβριο του 2016, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο σύγχρονης λογοτεχνίας του φανταστικού με τίτλο «Έρως ο γιος της καταιγίδας». Αυτό είναι ένα βιβλίο φαντασίας και μας ταξιδεύει στο κόσμο των συναισθημάτων και μοιράζεται μαζί μας στιγμές, οικογενειακές και μη. Τα συναισθήματα, οι στιγμές και οι επιθυμίες των ανθρώπων έχουν κυρίαρχο ρόλο στο βιβλίο.

Το τρίτο του βιβλίο παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Σαν τον παλιό καλό καιρό…» εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2017. Η ιστορία συνεχίζεται σε αυτό το βιβλίο και εμφανίζονται νέοι χαρακτήρες. Αυτό το βιβλίο αποτυπώνει τη βαθιά σχέση μεταξύ ενός σκύλου και του ιδιοκτήτη του.
Ο Μπέμπης για τον κύριο Χαράλαμπο δεν ήταν ένας απλός σκύλος, ήταν το παιδί του, ο καλύτερος του φίλος και η συντροφιά του στα γεράματα του και όλα αυτά τα χρωστούσε στην γυναίκα του. Χάρη στην γυναίκα του είχε βρει μια παρηγοριά και είχε νιώσει πάλι ζωντανός.  Επιτέλους είχε πάλι για κάποιον να ενδιαφερθεί και να φροντίσει. Δεν ένοιωθε πια μόνος, είχε παρέα.

Και τα τρία βιβλία του Χάρη Λιανού έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και είναι διαθέσιμα σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στον ελεύθερο χρόνο του απολαμβάνει το γυμναστήριο, τη μαγειρική, διαβάζει βιβλία και εξερευνά τον κόσμο.