Grå Panter

Available at Select Retailers

About the author

Carl-Axel Christensson

Jag skriver om våld och vapen. Det är en miljö som jag har sluppit att vara en direkt del i men jag har viss kunskap om branschen. Under mitt yrkesliv har jag varit styrelseordförande i drygt fyrtio bolag.

Bland dessa fanns två säkerhetsbolag som arbetade med passivt respektive aktivt skydd.. Jag har till och med varit under utredning för vapensmuggling. En märklig historia. Bolaget i fråga hade tillstånd att importera och hantera nästan alla sorter kulvapen. Vi hade till och med en tjugo millimeters tjänstekanon. Så beställer Rikspolisstyrelsen tio Taser elpistoler av oss, vilka vi tar hem från USA och levererar. En åklagare i Malmö lusläser våra tillstånd och konstaterar att elpistoler inte är kulvapen, det vill säga styrelsen är misstänkt för vapensmuggling.

Nåja, så småningom tog åklagaren sitt förnuft till fånga och vi slapp dela cell med rikspolischefen. Jag skriver också en del om god mat och goda viner. Med en matglad familj och många år i Munskänkarna är det svårt att undvika. Så, om det på riktigt hade handlat om mig själv så hade jag valt de här vinerna.

Detta är bakgrunden till den fiktiva historian som jag har skrivit. Inget av det skrivna har hänt mig och jag har ingen tanke på att begå de beskrivna våldsdåden. Men, man vet ju aldrig. Reta inte en grå panter.