Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă

See more by RALUCA BARBU

Available at Select Retailers

About the author

RALUCA BARBU

Mă numesc Raluca, uneori Marchiș, în general Barbu. Sunt născută și crescută în Pitești, cu studii și ani de experiență în câmpul muncii în Cluj-Napoca, cu prezentul mutat în Statele Unite ale Americii.

Scriu din adolescență, de când cea mai fierbinte dorință pe care o aveam și cel mai înalt țel era să public o carte. Doar o carte. Scriu și acum, 25 de ani și 5 cărți publicate mai târziu. Așa cum mă cunosc, nu mă voi opri curând. Scrisul este felul în care știu cel mai bine să îmi exprim uimirea și recunoștința față de această viață. Proza mea este harta universului meu, așa cum îl descopăr în fiecare zi, cu fiecare experiență.

Am scris și publicat de fiecare dată după ce viața m-a învățat ceva nou și fiecare carte în parte este o etapă a evoluției mele. Am scris pentru Acribia, revista Facultății de Biblioteconomie Cluj-Napoca, am colaborat cu revista online LaPunkt pe teme cinematografice, am publicat în Apostrof, revista Uniunii Scriitorilor.

Textele de amploare se regăsesc aici:

  • un volum de memorii (Oraşul din viaţa mea)
  • un roman (Corporatistul)
  • o carte de autoficţiune/parenting (Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă.)
  • o culegere de eseuri (Terapie prin scris)
  • un jurnal de călătorie (Vacanță americană. 20.000 km în Vestul Sălbatic).

Ce urmează să scriu va fi și pentru mine o surpriză, una în care mă voi abandona până la ultima pagină.

*

“Scrisul este personajul principal al multor pagini, ecoul muzical al multor strigăte distorsionate, condimentul fără de care eu n-aş avea niciun gust. Scrisul este motivul pentru care numele meu va mai apărea şi pe alte coperţi, pentru că din cauza lui reuşesc să fiu ce mi-am dorit.”